In-line hokej to innowacyjny program aktywizacji dzieci i młodzieży do spędzania czasu wolnego na świeżym powietrzu. Grupa hokejowa Tygrysy realizowała zajęcia sportowe na rolkach.  Celem projektu było pokazanie dzieciom oraz młodzieży, iż można mieć pasje nie związane z dzisiejszym cyfrowym światem rozrywki. Chodzi o pokazanie jaką pasją może być hokej i że wcale nie jest tak, że to sport zdeterminowany porą roku oraz warunkami i infrastrukturą miasta (lodowisko).

Tygrysy rozpoczęły dziś swoje pierwsze spotkanie na rolkach. Razem z Powiatem Gostyńskim i  naszym stowarzyszeniem obchodzimy 100 lecie odzyskania przez Polskę Niepodległości oraz  100 rocznicę wybuchu Powstania Wielkopolskiego. Pamiętamy na sportowo !!!

więcej informacji pod numerem telefonu 721 696 855 lub 880 242 416.

Już po raz piąty uczniowie szkół z powiatu gostyńskiego zmagali się z językiem obcym. W poniedziałek 24 kwietnia 2018 roku odbył się w Zespole Szkół Zawodowych w Gostyniu finał V edycji Powiatowego Konkursu Języków Obcych, który jest organizowany we współpracy ze Stowarzyszeniem Absolwentów i Sympatyków ZSZ w Gostyniu, pod honorowym patronatem Starosty Gostyńskiego. W tym roku w konkursowe szranki stanęło niemalże 70 uczniów ze szkół średnich i podstawowych. Widać zatem, że młodzież z chęcią uczy się języków obcych.

Po raz kolejny na gostyńskim lodowisku odbył się turniej hokeja na lodzie. Tym razem pierwszy raz w ramach Zachodniej Ligi Hokeja. Jest to liga amatorska w której udział biorą cztery drużyny. Turniej trwał od ósmej rano do 15tej. O godzinie 12tej na lód wyjechali najmłodsi hokeiści z Gostynia ( Wiek 4-13lat) , którzy rozegrali miedzy sobą 3 krótkie mecze pokazowe i zaprezentowali swoje umiejętności kibicom i najbliższym.

Zapraszamy na Turniej Hokeja na Lodzie. Organizatorami są Tygrysy Gostyń, Gmina Gostyń, Ośrodek Sportu i Rekreacji oraz nasze Stowarzyszenie. Będzie można zobaczyć mecze drużyn Zachodniej Ligi Hokejowej. Jest to liga zrzeszająca amatorskie drużyny hokejowe, które nie posiadają licencji i nie są zgłoszone w żadnym związku oraz innej lidze. Liga działa pod patronatem grupy Dywizja 71 – Czas Na Hokej. (www.dywizja71.pl). W połowie rozgrywek zobaczymy mecze młodych drużyn Tygrysów Gostyń. Zapraszamy.