Zapraszamy dzieci w wieku 6-10 lat na zajęcia nauki jazdy na łyżwach. Zajęcia będą się odbywać w soboty w godzinach 8:00-9:00 na gostyńskim lodowisku.

ZAJĘCIA SĄ BEZPŁATNE!!!

Nauka prowadzona będzie przez zawodników i trenerów drużyny hokejowej Tygrysy Gostyń.

Uczestnicy muszą mieć łyżwy, kask (może być narciarski, rowerowy lub hokejowy) oraz rękawiczki i dobry humor!

ZAPRASZAMY!!!

Organizatorami zajęć są Stowarzyszenie Absolwentów i Sympatyków ZSZ w Gostyniu, Tygrysy Gostyń przy wsparciu OSiR Gostyń.

Za nami kolejny projekt promujący aktywność na świeżym powietrzu! Projekt I LOVE ROLKI był szansą dla młodych i dorosłych by doskonalić i uczyć się jazdy na rolkach, skręcania, pokonywania slalomów. Najważniejsze jednak, to wspaniała zabawa, której było co nie miara! W środy i soboty spora grupa ćwiczyła wytrwale pod okiem instruktorów zdobywając nowe umiejętności.

Tradycyjnie jak co roku zorganizowaliśmy zajęcia w ramach Gostyńskiej Nocy z Muzeum. Wspólnie z Zespołem Szkół Zawodowych w Gostyniu spotkanie nazwaliśmy "Noc z żywiołami". Wnętrze budynku szkoły zmieniło swój wystrój. Pojawiła się Żywiołowa Kawiarenka, sala Odnawialnych Źródeł Energii, Pracownia Żywiołowego Psychologa gdzie można było usiąść odpocząć i się odprężyć, sala Zabaw dla dzieci gdzie dzieci mogły spędzić miło czas i pomalować sobie buźkę.

Stowarzyszenie wraz z Zespołem Szkół Zawodowych już po raz szósty byli gospodarzem finału Powiatowego Konkursu języków Obcych, pod honorowym patronatem Starosty Gostyńskiego. Trzeba przyznać, że z roku na roku poziom konkursu wzrasta, ponieważ młodzież prezentuje coraz lepsze umiejętności językowe.

In-line hokej to innowacyjny program aktywizacji dzieci i młodzieży do spędzania czasu wolnego na świeżym powietrzu. Celem projektu jest pokazanie dzieciom oraz młodzieży, iż można mieć pasje nie związane z dzisiejszym cyfrowym światem rozrywki. Chodzi o pokazanie jaką pasją może być hokej i że wcale nie jest tak, że to sport zdeterminowany porą roku oraz warunkami i infrastrukturą miasta (lodowisko). Chcemy pokazać dzieciakom, że jeśli człowiek ma pasję to może ją realizować zawsze niezależnie nawet od pory roku. Doskonaląc naukę jazdy na rolkach uczestnicy odwiedzą miejsca pamięci związane z Powstaniem Wielkopolskim. W tym celu zostaną zorganizowane dwie wycieczki (na rolkach), a na miejscu będzie czekał na nich historyk, który przybliży młodym "rolkarzom" historię regionu.

Zapraszamy na zajęcia. Informacje i zapisy pod numerem telefonu 721 696 855 oraz 880 242 416.

Pierwsze zajęcia odbędą się 26 kwietnia o godz. 17.00 na Skateparku w Gostyniu.

Zapraszamy na zajęcia street hokeja, prowadzone przez trenerów hokeja na lodzie z grupy Tygrysy Gostyń, na zajęciach otrzymasz sprzęt do gry, poznasz zasady hokeja, najbliższe zajęcia - czwartek godz. 16.00 boisko przy Zespole Szkół Zawodowych przy ul Tuwima, w razie deszczu zapraszamy do hali sportowej przy ul. Tuwima, zajęcia są bezpłatne, prowadzone w ramach Programu Grantów Społecznych Powiatu Gostyńskiego.