rok 2019

Zapraszamy dzieci w wieku 6-10 lat na zajęcia nauki jazdy na łyżwach. Zajęcia będą się odbywać w soboty w godzinach 8:00-9:00 na gostyńskim lodowisku.

ZAJĘCIA SĄ BEZPŁATNE!!!

Nauka prowadzona będzie przez zawodników i trenerów drużyny hokejowej Tygrysy Gostyń.

Uczestnicy muszą mieć łyżwy, kask (może być narciarski, rowerowy lub hokejowy) oraz rękawiczki i dobry humor!

ZAPRASZAMY!!!

Organizatorami zajęć są Stowarzyszenie Absolwentów i Sympatyków ZSZ w Gostyniu, Tygrysy Gostyń przy wsparciu OSiR Gostyń.

Za nami kolejny projekt promujący aktywność na świeżym powietrzu! Projekt I LOVE ROLKI był szansą dla młodych i dorosłych by doskonalić i uczyć się jazdy na rolkach, skręcania, pokonywania slalomów. Najważniejsze jednak, to wspaniała zabawa, której było co nie miara! W środy i soboty spora grupa ćwiczyła wytrwale pod okiem instruktorów zdobywając nowe umiejętności.

Tradycyjnie jak co roku zorganizowaliśmy zajęcia w ramach Gostyńskiej Nocy z Muzeum. Wspólnie z Zespołem Szkół Zawodowych w Gostyniu spotkanie nazwaliśmy "Noc z żywiołami". Wnętrze budynku szkoły zmieniło swój wystrój. Pojawiła się Żywiołowa Kawiarenka, sala Odnawialnych Źródeł Energii, Pracownia Żywiołowego Psychologa gdzie można było usiąść odpocząć i się odprężyć, sala Zabaw dla dzieci gdzie dzieci mogły spędzić miło czas i pomalować sobie buźkę.

Stowarzyszenie wraz z Zespołem Szkół Zawodowych już po raz szósty byli gospodarzem finału Powiatowego Konkursu języków Obcych, pod honorowym patronatem Starosty Gostyńskiego. Trzeba przyznać, że z roku na roku poziom konkursu wzrasta, ponieważ młodzież prezentuje coraz lepsze umiejętności językowe.

W minioną sobotę odbył się pierwszy Gostyński Turniej w Mini Hokeju. Gospodarzami były Tygrysy Gostyń, które do udziału w turnieju zaprosiły dwie zaprzyjaźnione drużyny. Z Wrocławia przyjechała grupa Wataha Wrocław, a z Poznania PTH Koziołki. I chociaż w takiej imprezie nie wynik się liczy, a dobra zabawa, to nasze Tygrysy okazały się niepokonane. Organizatorem turnieju było Stowarzyszenie Absolwentów i Sympatyków ZSZ.